Autoarea Cătălina Gheorghian este o autoare de cărți pentru copii, care aduce la lumină, cu mare sensibilitate, poveștile sale terapeutice.

Prezentare de carte - Povești din Căsuța Bobului de Grâu, de Cătălina Gheorghian - YouTube

„Când citești poveștile Cătălinei Gheorghian cuprinse în această carte, intri într-o lume fermecată, o lume a copilăriei inocente, în care totul este posibil numai cât închizi ochii și visezi. Purtat pe aripile imaginației, te avânți într-o călătorie plină de aventură, unde insecte, fulgi de nea, raze de soare, vânt și păsări prind viață și îți devin tovarăși de drum. Cu ei de mână mergi în căutarea iernii, faci curățenia de Paști, găsești adăpost într-un bob de grâu și călătorești până în Țările Calde. Treci prin provocări, te temi, speri, faci eforturi, învingi, te bucuri și ajungi la final mai bun și mai puternic.

Personajele din cărțile Cătălinei îți rămân în minte pentru că în ele ne regăsim eu, tu, copiii mei și ai tăi.

Dacă nu ai ști că este mamă, ai afla din poveștile ei că mama, tata și copiii – personificați, învață și cresc împreună.

Cartea Povești din Căsuța Bobului de Grâu este un dar pe care o inimă de mamă îl face tuturor copiilor care iubesc să asculte povești, să viseze și să creadă că lumea poate fi un loc minunat, plin de farmec, atâta timp cât o privești cu ochi de copil, din brațe calde de mamă.”

 

Mădălina Andreescu, Profesor pentru Învățământul Preșcolar, alternativa Montessori.

 

 

 

„Un fir nevăzut de voioşie şi optimism răzbate şi din această carte, la fel ca din toate cărţile autoarei Cătălina Gheorghian. Un fir imaginar purtat, rȃnd pe rȃnd, ba de o pană, ba de vȃnt, ba de un fulg de nea sau de un căluţ, prin toate cele patru povestiri ale cărţii. Mai mult, el este parcă dat din mȃnȃ în mȃnă tuturor personajelor. Dar, de oricine este purtat acest fir invizibil, el ne conduce de fiecare dată într-un singur loc, acelaşi mereu. Locul după care tȃnjim cu toţii şi pe care îl purtăm în suflet toată viaţa, locul numit ACASĂ.”

 

Simona Epure, Scriitor de Literatură pentru copii

 

 

„A scrie povești implică nu doar imaginație bogată ci și un suflet curat de copil, care șade confortabil în inima unui om matur și... fac casă bună. Așa este autoarea și povestitoarea Cătălina Gheorghian. Poveștile ei sunt parcă smulse din alte vremuri, ale copilăriei mele chiar, pentru care îi și mulțumesc.

Însă talentul Cătălinei este aceea de a crea povești contemporane cu perioada copilăriei fiecăruia dintre noi. Atât de delicat și haios așază elemente moderne precum GPS-ul, în narațiunile sale, încât orice om, la orice vârstă, poate rezona instant cu personajele din poveste și e furat pe dată în lumea întruchipată.

Mă bucur pentru această pentru această măiestrie, pentru acest dar frumos și sănătos, de a purta atât cititorul adult în vremea copilăriei sale, cât și de a cultiva în micul cititor bucuria unei experiențe a copilăriei curate.

Trăiască povestitorii, ca să trăiască poveștile, ca astfel să trăiască frumos copiii!”

 

Giorgiana Popan, Actriță și Povestitoare internațională

 

 

 

„Dragă cititorule, lasă-te purtat de suflul ușor al Vântului și de cel al Imaginației. Căsuța Bobului de Grâu te invită într-o călătorie minunată în care vei descoperi comorile celor patru anotimpuri.

Patru povești minunate te îndeamnă să descoperi ce este prietenia, curajul, bucuria și curiozitatea. Dacă tu ai fi un anotimp, ce anotimp ți-ar plăcea să fii?”

Alina Iga, Educatoare și Fondatoarea Programului „Cufărul cu Povești