La început de an școlar, două cărți frumoase in dar. Mulțumesc editurii Lizuka Educativ care le-a publicat și vouă copiilor care m-ați inspirat și determinat să le scriu! De data aceasta în calitate de profesoară pensionară, vă urez un an școlar binecuvantat!

 

O zi din viata unui copil politicos

Politetea nu este si nu va deveni niciodata inutila, chiar daca unii dintre noi inteleg democratia ca pe o teroare a arbitrarului si a lipsei de bun simt. Momente incordate in istoria omenirii au mai fost, dar bunele maniere au ramas, caci fara ele respectul de sine si fata de ceilalti ar fi in pericol. Bunele maniere sunt apanajul omului care isi cunoaste corect locul in lumea in care traieste.

Sa ne reamintim impreuna lectiile de buna purtare si la le transmitem copiilor, pentru ca acestia sa devina fiinte politicoase, incantatoare, care sa isi gaseasca locul potrivit in lumea asta mare.

Cartea poate fi comandata aici:

https://www. lizuka. ro/carte/o-zi-din-viata-unui-copil-politicos--i38

Ghici, ghicitoare despre animale!

Elefantul Tutu s-a născut într-o dimineaţă cenuşie, cu multă, multă ceaţă în jur.
 
Şi culoarea lui Tutu e cenuşie. La fel şi a mamei lui. Totul în jur pare a fi trist, în afară de trompa lui Tutu, care, pare-se, adulmecă o lume veselă, colorată.
 
- Oare unde se află această lume? se întreabă elefantul Tutu.

Eu zic să nu-l lăsăm pe Tutu în acea lume cenuşie, în care, sigur, nici nouă nu ne-ar plăcea să trăim.
 
Haideţi, să-i colorăm viaţa, ajutându-l să descopere lumea din jurul său, lume populată de multe animale şi multă culoare.

Dezlegaţi ghicitorile din carte, coloraţi desenele - răspunsuri şi veţi vedea la final ce uimit va fi Tutu. Parcă-l şi văd fluturându-şi urechile în semn de recunoştinţă!
 
Cartea poate fi comandata aici: